Van betonlook naar trots van de school! 
Een prachtig nieuw schoolplein voor PI-school Professor Waterink Noord 
 

Amsterdam, 27 september 2018 – Vandaag is het totaal vernieuwde schoolplein van PI-school Professor Waterink Noord feestelijk geopend door Esther Lagendijk (stadsdeelcommissie Amsterdam Noord) en Viggo Waas (ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation). 

Samen met de Gemeente Amsterdam, de Johan Cruyff Foundation en Gardini is er keihard gewerkt om het schoolplein opnieuw in te richten en te vergroenen. 

Anderhalf jaar geleden werd subsidie beschikbaar gesteld door de Amsterdamse Impuls Schoolpleinen. Al enige tijd daarvoor was de school in overleg met de Gemeente Amsterdam over een nieuw hek rondom het schoolplein; de school en buurtbewoners hadden nogal wat overlast van jongeren die ’s avonds op het plein rondhingen. 

Het nieuwe plein is groter geworden en voorzien van veel meer groen. In overleg met de leerlingen is er nagedacht over de inrichting van het plein. Zo is er o.a. een glijbaan gekomen en een atletiekbaan, met dank aan de Johan Cruyff Foundation. 

Gardini.nl heeft een “interactief schoolplein” opgeleverd. Leerlingen kunnen op een bijbehorende website bijvoorbeeld opzoeken welke planten, groenten en fruit op het schoolplein groeien en hoe je deze moet verzorgen. 

Dat wat eerst een kaal schoolplein was, met overdreven veel “betonlook” is nu de trots van de school!